sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Blogille töitä! Vappu Roomassa ja lentojen hinnoitelupolitiikkaa

Pitkästä aikaa Tonttumondo pääsee taas hommiin! Lennot Roomaan on varattu, vappu Roomassa ei kuulosta yhtän huonolta (ellei sitten Italian työväestö nouse mieltään ilmaisemaan, se ei ole lomalaisen katseltavaa se).

No. Halusimme mahdollisimman halvat ja suorat lennot, parhaimpaan lentoaikaan, niin, että hintaan sisältyy kaikki. Käytännössä suoria reittejä Helsingistä Roomaan on vain Finnairilla ja Norwegianilla. Norwegian on yleisesti ottaen noin satasen kalliimpi kuin Finski. Laukuista maksetaan erikseen, hinnasta puuttuu sitä sun tätä härpäkettä. Viime kesäisen matkatavaraepisodin jälkeen päätin pyhästi, että en lennä halpiksilla missään nimessä, Finnair on hintansa väärti. Vaikka toki Finnair oli se, joka matkatavarat jätti Suomeen ja jouduin koko viikon reisaamaan ilman. Finski kuitenkin hoiti homman kotiin (matkatavaratkin tulivat viimeisenä lomapäivänä), aikaisti paluulentoa viikolla ilmaiseksi, maksoi kaikki vaatteet ja muut tykötarpeet, joita olin joutunut matkan aikana ostamaan ja pahoitteli päälle. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja luottamus säilyi. Pakostakin sitä miettii, miten jokin halpalentoyhtiö olisi vastaavassa tilanteessa toiminut..

Niin, lentojen hinnoittelupolitiikka ei ole yksinkertaisinta matematiikkaa. Finnairin lentohinnat muuttuivat kolmesti vartin sisällä, kun tein varausta. Normilennot olivat liian kalliita. Kirjauduin sisään kanta-asiakasohjelman kautta, yhden lennon hinnaksi tuli 190 euroa. Kuulostaa kohtuulliselta. Yritin varata kahta lentoa kanta-asiakasohjelman kautta. Lennon hinta per matkustaja nousi satasella. Aloitin alusta. Varasin molemmat lennot oman kanta-asiakastilini kautta. Oma lentoni maksoi lopulta 169 euroa (Finnair Plus -pisteet vähennettynä) ja toinen lento 232 euroa. Alunperin tuo 232 euroa oli yleinen hinta, mutta varauksen aikana hintaa nostettiin 270 euroon.

Huoh. Tämän hikisen ja stressaavan lentovarausurakan jälkeen onnistuimme saamaan suht ok hintaiset lennot, ja vieläpä samalle lennolle.

Jos ei jaksa vaivautua kaivelemaan ja kokeilemaan, maksaa helposti samasta lennossa 100-150 euroa enemmän. Välillä tämä lentojen hinnoittelupolitiikka tuntuu huijaukselta, välillä loistavasti viimeiseen saakka mietityltä bisnekseltä.

Seuraavaksi on vuorossa sama ruljanssi hotelliöiden kanssa. Sitä ennen keskityn vähäksi aikaa fiilistelemään Roomaa ja tulevaa vappua ja vuosipäiväämme siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti